Korona-ohjeistus

Noudatamme kaikessa seuratoiminnassa viranomaisten antamia voimassa olevia määräyksiä ja ohjeita. Keskeistä on huolehtia hyvästä hygieniasta, pitää suositellut etäisyydet kanssaihmisiin kaikissa tilanteissa, huolehtia riskiryhmien suojaamisesta sekä pysyä kotona flunssaisena, nuhaisena tai muutenkaan oireilevana. Huolehtimalla näistä asioista, voimme ulkoilmalajina edelleen tarjota jäsenistöllemme iloa harrastuksen puitteissa, vaikkakin tällä hetkellä rajoitetusti.

Pirttisaaren tukikohta

Pirttisaaren korona-ajan ohjeistusta on päivitetty 15.5. vastaamaan valtioneuvoston ja SPV:n ajantasaista ohjeistusta. Samalla haluamme korostaa yksilön vastuuta omasta terveydestään ja tarpeesta huomioida muiden terveys. Tehostettu käsihygieniasta huolehtiminen ja suositellun etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin ovat tehokkaimpia keinoja estää virusta leviämästä. Pursiseura hankkii tukikohtaan käsien desinfiointiainetta.

• Pirttisaaren käyttö katsotaan normaaliksi ulkona liikkumiseksi, joka on viranomaisten mukaan sallittua. Vierailu saaressa voi olla näissä olosuhteissa monelle jopa mieltä piristävää ja tuo kaivattua vaihtelua arjen rajoituksiin.
  • Yli 70-vuotiaiden saapumista ei haluta rajoittaa ja saareen saapuminen on kipparin vastuulla.
  • Rantautuessa huomioi riittävä etäisyys naapuriveneeseen. Pyri kiinnittymään poijuihin väljästi, suositus on kiinnittyä vain joka toiseen poijuun.
  • 31.5. asti suositellaan saapumista vain perhemiehistöillä ja vältetään vierailuja toisten veneissä.
  • Tukikohdassamme on riittävästi tilaa ylläpitää suositeltua etäisyyttä muihin ihmisiin. 10 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa 31.5. saakka, tämän jälkeen kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä.
  • 31.5. asti grillikotaa voi käyttää ruoanlaittoon, mutta syömään vetäydytään omiin oloihin. 1.6. alkaen grillikodassa voi myös ruokailla oman venekunnan kesken huolehtien suositelluista etäisyyksistä muihin ihmisiin. Omia grillausvälineitä suositellaan käytettäväksi. Tiskikatosta voi käyttää normaalisti.
  • Oman venekunnan kesken voi saunoa ja käyttää pesu- ja pukuhuonetta. Kukin saunoja huolehtii vuoronvaihdon yhteydessä tilojen tehostetusta siisteydestä. Saunassa tulee käyttää peflettiä ja peseytyessä omia pesuvälineitä ja -aineita.

Talvisäilytysalue

Veneen voi halutessaan jättää koko kesäksi talvisäilytysalueelle, vaikka kolmen peräkkäisen vuoden maksimisäilytysaika täyttyisi. Selvyyden vuoksi todetaan, että maissa säilytyksestä veloitetaan puolet normaalista kesäsäilytysmaksusta.

Katsastus

Katsastuksen osalta noudatetaan SPV:n ohjeistusta soveltaen APS:n tarpeisiin. Noudattamalla SPV:n ohjeistusta varmistetaan parhaiten katsastusten pätevyys esim. vakuutusyhtiöiden kanssa asioitaessa.

Kaikissa katsastustilanteissa noudatetaan yleisiä pandemian aikana voimassa olevia ohjeita suojaetäisyyksistä, suojaimista jne. sekä tarvittavaa harkintaa. Katsastuksen suorittaminen normaaliin tapaan kasvokkain on vapaaehtoista molemmin puolin ja edellyttää terveen harkinnan käyttöä.

Mikäli aioit pitää tänä vuonna veneilyssä välivuoden, käy ilmoittamassa siitä seuran nettisivuilla osoitteessa: https://www.asikkalanpursiseura.fi/katsastus/valivuosi/

Ilmoittaminen helpottaa oleellisesti katsastajien työtä ja venerekisterin ylläpitoa.

Katsastuksen määräaikaa jatketaan tänä vuonna 31.8.2020 asti.

Katsastuksen väliin jääminen pandemian takia ei vaikuta seuralipun käyttöoikeuteen tämän veneilykauden aikana.

Kaudella 2020 seura ei anna katsastustarroja ollenkaan.

Seuran nettisivuilla olevalla lomakkeella voit tehdä haluamastasi katsastusajasta pyynnön katsastajille. Kaikki katsastajat näkevät lomakkeella lähetetyt tiedot ja katsastaja, jolle aika ja paikka on sopiva, ottaa yhteyttä katsastuksen sopimisesta. Lomake on osoitteessa: https://www.asikkalanpursiseura.fi/katsastus/varaa-katsastusaika/

Vuosikatsastus

• Veneilijä voi tarvittaessa sopia ajan katsastajan kanssa tapahtuvaan katsastukseen, mutta suositellaan katsastuksen toteuttamista etäyhteyksien (esim. videopuhelu) avulla.
  • Katsastajien puhelinnumerot löytyvät Slööristä ja seuran nettisivuilta
  • Veneilijä ja katsastaja käyvät katsastuskohteet läpi yhdessä mahdollisuuksien mukaan mieluiten etäyhteyden avulla
  • Katsastuksen nopeuttamiseksi veneilijän on syytä etukäteen hakea valmiiksi näkyville läpikäytävät varusteet ja asiakirjat
  • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin huomautuksella; ”etäkatsastus”.

Peruskatsastus

• Runkokatsastukset tehdään talvisäilytysalueilla katsomalla veneet vain ulkopuolisesti ja ilman veneilijän läsnäoloa
  • HUOM: Jos vene on muualla kuin Kuotaan talvisäilytysalueella, on veneilijän otettava yhteys katsastajaan ja sovittava runkokatsastuksen suorittamisesta
  • Katsastaja merkitsee runkokatsastuksen Suuliin, josta veneilijä voi sen tarkistaa tehdyksi ennen vesillelaskua

Kilpailutoiminta

Kaikki kilpailutapahtumat sijoitetaan toukokuun lopun jälkeiseen aikaan.

Nuorisotoiminta

Jollakeskus ry ohjeistaa harjoitustoiminnan SPV:n linjausten mukaisesti.

Kevätkokous

Kevätkokous siirretään pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kevätkokouksen ajankohtaa on tällä hetkellä mahdotonta lähteä ennakoimaan, tapaamme kokoontumisien ollessa jälleen sallittuja. Kutsu kokoukseen lähetetään jäsenille postitse.

APS:n hallitus toivoo, että näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa jokainen venekunta tuntee oman vastuunsa ja noudattaa riittävää varovaisuutta, turvavälejä ja siisteyttä.