Pirttisaaren toimintaohjeet

Ympäristöön tutustuminen

Uusille tiedoksi ja vanhoille muistin virkistämiseksi. Kodan takana on naapurin pystyttämä aita. Kunnioitamme yksityisyyttä, emmekä lähde tutkimaan aidan toisella puolella olevaa aluetta.

Kalanperkuu

Kalanperkuupöytä on puuputkan vieressä, rannassa. Huolehdi omista perkuujätteistäsi. Kompostia ei ole.

Astioiden peseminen

Astioiden pesupaikka on saunan takana. Pesuvesiä ei lasketa veteen laiturialueella.

Pursituvassa yöpyminen

Pursitupa on varattavissa oman seuran jäsenille. Jos kuitenkin tarvitset pursitupaa väliaikaismajoitukseksi vaikkapa vieraillesi, yöpymisvaraukset tehdään  Pirttisaaren isännältä. Yöpyminen pursituvassa maksaa 10€/yö /vene. Omat petivaatteet.

Sauna- ja grillipuuasiaa

Pirttisaaressa ei ole palkattua työvoimaa sauna- ja grillipuiden tekemistä  varten. Huolehdi siitä siitä, että poltettujen  tilalle tehdään  uusia puita. Saunapuita emme polta grillissä, vaan grillipuut löytyvät puuputkasta.

Sauna

Sauna lämmitetään kesäaikaan iltaisin. Naiset  ja miehet saunovat vuorotellen. Perhesaunoista sovitaan tapauskohtaisesti. Muistathan tyhjentää saunan ja pesuhuoneen tulipesistä tuhkat aina ennen lämmitystä.

Veneiden omat saunat

Venesaunojen lämmittäminen tukikohdan laiturissa on kielletty. Samoin pesu- tai muiden "likaisten" vesien laskeminen laiturialueelle.

Grillikota-asiaa

Ruokaa valmistettaessa grillissä poltetaan vai "puhdasta"puuta. Poltettavaksi kelpaavat kertakäyttölautaset ym. voi polttaa hupitulilla myöhemmin. Puhdista ja rasvaa grillikodassa olevat Muurikka-pannut käytön jälkeen. Grillin alla oleva tuhka-astia on tyhjennettävä tarvittaessa saunan takana olevaan tynnyriin. Kodassa tupakointi on kielletty.

Lemmikkieläimet

Kaikenkokoiset ja -ikäiset lemmikit pidämme kytkettynä ja grillikodan ulkopuolella.

Hiljaisuus

Laiturialueella alkaa hiljaisuus klo 22.00. Kunnioitamme muiden halua käydä lepäämään ajoissa.

Lähtötoimenpiteet

Merkitse käyntisi pursituvan vieraskirjaan. Mikäli poistut saaresta ennen kukonlaulua, niin laita puumerkkisi jo edellisenä iltana. Pursituvassa saattaa olla yövieraita...
Ovien lukitsemista emme voi jättää vieraiden vastuulle. Viimeinen oman seuran jäsen huolehtii kaikki ovet lukkoon ja tarkistaa, että kaikki jää asialliseen kuntoon.

Vierailijat

Muiden seurojen jäsenet (20€/yö/vene), voivat maksaa yöpymisensä saunan pukuhuoneen takaseinällä olevaan lippaaseen.

Maksun voi maksaa myös suoraan seuran tilille FI92 5011 0920 0419 65
tai MobilePayllä käyttäen lyhytnumeroa 94800.

Viihtyisää Pirttisaari-kesää!

Rannassa on laituri ja peräpoijut, kiinnittyminen omalla vastuulla.

Tukikohdan sauna ja pesutila.

Pursituvassa on vieraskirja, johon jokaisen venekunnan toivotaan laittavan merkintä käynnistään Pirttisaaressa.

Grillikodassa voi paistaa vaikka makkarat. Vuonna 2021 peruskorjaus käynnissä.