Katsastusasiaa

16.5.2020

Jonkin verran taitaa olla liikkeellä käsitystä, että venettä ei tarvitse tänä vuonna katsastaa ollenkaan. Sääntöjä on muutettu epidemia johdosta, mutta katsastus pitäisi kuitenkin saada tehtyä jotenkin.

Jos jätät veneen tänä vuonna laskematta vesille ja sen syynä on Korona epidemia, se ei aiheuta katsastuksen osalta ylimääräisiä toimenpiteitä. Normaalisti välivuoden pitäminen aiheuttaa veneelle peruskatsastuksen tekemisen seuraavana keväänä. Voit ilmoittaa välivuoden pitämisestä seuran nettisivuilla osoitteessa:

https://www.asikkalanpursiseura.fi/katsastus/valivuosi/

Mikäli veneestä ei tehdä mitään ilmoitusta syksyyn mennessä, se vapautetaan syksyllä seuran rekisteristä ja veneen saa takaisin rekisteriin suorittamalla peruskatsastuksen. Samoin tapahtuu myös kaikille veneille, joissa ei ole loppukaudesta Suulissa merkintää katsastuksesta. Katsastusaikaa on jatkettu kesäkuun lopusta elokuun loppuun asti.

Katsastus voidaan suorittaa kohtuullisen helposti myös etänä puhelimitse seuran nettisivuilla olevien ohjeiden mukaan.

Katsastustarraa ei tänä vuonna jaeta. Mikäli tarvitse todistuksen veneen katsastuksesta esim. kilpailua varten, voit tulostaa veneeseen todistuksen Suulista. Tiedon voi myös helposti näyttää Suulista puhelimella tai tabletilla asiaa kysyvälle. Suulissa oleva tieto katsastuksesta pitäisi kelvata kaikkiin tarkoituksiin.

Seuran nettisivujen kautta katsastukseen ilmoittautuneille soitetaan hyvissä ajoin ennen haluttua ajankohtaa.

Katsastuksen suorittamiseen voit ehdottaa aikaa seuran nettisivuilla olevalla lomakkeella osoitteessa:

https://www.asikkalanpursiseura.fi/katsastus/varaa-katsastusaika/