Pirttisaaren korona-ohjeistusta on päivitetty

15.5.2020

Noudatamme kaikessa seuratoiminnassa viranomaisten antamia voimassa olevia määräyksiä ja ohjeita. Keskeistä on huolehtia hyvästä hygieniasta, pitää suositellut etäisyydet kanssaihmisiin kaikissa tilanteissa, huolehtia riskiryhmien suojaamisesta sekä pysyä kotona flunssaisena, nuhaisena tai muutenkaan oireilevana. Huolehtimalla näistä asioista, voimme ulkoilmalajina edelleen tarjota jäsenistöllemme iloa harrastuksen puitteissa, vaikkakin tällä hetkellä rajoitetusti.

Pirttisaaren tukikohta

Pirttisaaren korona-ajan ohjeistusta on päivitetty 15.5. vastaamaan valtioneuvoston ja SPV:n ajantasaista ohjeistusta. Samalla haluamme korostaa yksilön vastuuta omasta terveydestään ja tarpeesta huomioida muiden terveys. Tehostettu käsihygieniasta huolehtiminen ja suositellun etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin ovat tehokkaimpia keinoja estää virusta leviämästä. Pursiseura hankkii tukikohtaan käsien desinfiointiainetta.

• Pirttisaaren käyttö katsotaan normaaliksi ulkona liikkumiseksi, joka on viranomaisten mukaan sallittua. Vierailu saaressa voi olla näissä olosuhteissa monelle jopa mieltä piristävää ja tuo kaivattua vaihtelua arjen rajoituksiin.
  • Yli 70-vuotiaiden saapumista ei haluta rajoittaa ja saareen saapuminen on kipparin vastuulla.
  • Rantautuessa huomioi riittävä etäisyys naapuriveneeseen. Pyri kiinnittymään poijuihin väljästi, suositus on kiinnittyä vain joka toiseen poijuun.
  • 31.5. asti suositellaan saapumista vain perhemiehistöillä ja vältetään vierailuja toisten veneissä.
  • Tukikohdassamme on riittävästi tilaa ylläpitää suositeltua etäisyyttä muihin ihmisiin. 10 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa 31.5. saakka, tämän jälkeen kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä.
  • 31.5. asti grillikotaa voi käyttää ruoanlaittoon, mutta syömään vetäydytään omiin oloihin. 1.6. alkaen grillikodassa voi myös ruokailla oman venekunnan kesken huolehtien suositelluista etäisyyksistä muihin ihmisiin. Omia grillausvälineitä suositellaan käytettäväksi. Tiskikatosta voi käyttää normaalisti.
  • Pursituvassa voi vierailla, mutta sitä ei toistaiseksi käytetä yöpymiseen.
  • Oman venekunnan kesken voi saunoa ja käyttää pesu- ja pukuhuonetta. Kukin saunoja huolehtii vuoronvaihdon yhteydessä tilojen tehostetusta siisteydestä. Saunassa tulee käyttää peflettiä ja peseytyessä omia pesuvälineitä ja -aineita.