Koulutusasiat

Asikkalan Pursiseuran koulutuskartoitus 2020

APS:n hallitus haluaa selvittää seuran jäsenten veneilykoulutuksen ja -osaamisen nykytilannetta sekä kiinnostusta osallistua seuran järjestämään koulutukseen.

Koulutustapahtumat ajoittuisivat arki-iltoihin ja viikonloppuihin sekä purjehduskaudelle että talvitelakointikaudelle. Koulutuspaikkoina olisivat luonnollisesti Pirttisaaren tukikohta ja muut erikseen sovittavat paikat.

Pääosa seuran omasta koulutuksesta toteutetaan lyhyinä teemailtoina/tietoiskuina, ainakin alkuvaiheessa.

Mikäli seuran jäsenistössä on veneilijöitä, jotka ovat kiinnostuneita hankkimaan kansainvälisen huviveneenkuljettajan lupakirjan (KVHV-lupakirja), on myös siihen mahdollisuus. Mitä KVHV-lupakirjaan kultakin veneilijältä vaaditaan, riippuu aiemmasta koulutuksesta ja osaamisesta.

Kartoitus järjestetään kesän 2020 aikana. Jäseniä pyydetään vastaamaan kartoitukseen 31.7.2020 mennessä joko Lyyti-järjestelmällä (linkki lähetetään jäsenille sähköpostilla 31.5.) tai kirjallisesti (postijakelu), vaikka halukkuutta henkilökohtaiseen osaamisenkehittämiseen ei ehkä nyt olisikaan.

Kari Melanen

Pirttisaaren Pursitupaan tulossa uusia kirjoja - MUKAVIA LUKUHETKIÄ!

• Purjehdustaidot-kirja (2017),
  • Navigointi 1: Itämeri ja järvet (2017),
  • Navigointi 2: Vuorovesi ja Välimeri (2018),
  • Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas (2012),
  • MeriVHF-radiopuhelin (Suomen Navigoinnin opettajat, 2018),
  • CEVNI-opaskirja (Euroopan sisävesiliikenteen säännöstö, 2016),
  • Vesilläliikkujan sääopas (Ilmatieteen laitos, 2013),
  • Veneilijän lippukirja (SPV, 2019),
  • Eroon näkistä ilman myrkkymaalia (TUKES, 2019)
  • Veneilija ja ympäristö

PS: ILMOITAN , KUN TOIMITETTU. ÄLÄ VIE KIRJOJA SAARESTA POIS - KIITOS.