Päijänteen tukikohtien yhteiset säännöt

Päijänteen vesistöjen seurat suosittavat yksimielisesti seuroille yhteisiä pelisääntöjä seuraavasti:

1.  Vene-, purjehdus- ja järvipelastusseurojen lipun alla purjehtivat, katsastetut alukset miehistöineen ovat tervetulleita vieraita muiden seurojen avoimiin saaritukikohtiin.

Seurat nimeävät tukikohtansa joko vain jäsenilleen tai avoimiksi (Pirttisaari on avoin).

2.  Muille kävijöille tiedotetaan käytännöstä ystävällisesti ja ohjataan näitä liittymään seuroihin saadakseen palveluja.

3.  Vierailijoiden velvollisuutena on maksaa 10 euron,  tai seuran määrittämän venekohtaisen käyttömaksun,  mikäli jäävät tukikohtaan ja käyttävät siellä esimerkiksi saunaa tai keittokatosta. Maksu on tarkoitettu kattamaan polttopuu- ja muita huoltomenoja. Puiden käytössä suositellaan säästäväisyyttä. Käynti ja maksut kuitataan vieraskirjaan.

4.  Lyhyet pysähdykset ilman palvelujen käyttöä ovat maksuttomia.

5.  Vieraat kunnioittavat isäntäseuran määrittämiä sääntöjä ja toimintatapoja. Näistä ilmoitetaan ilmoitustauluilla.

Asikkalan Pursiseuran hallitus toivoo jäsenistönsä noudattavan yhteisiä pelisääntöjä vieraillessaan muiden seurojen tukikohdissa. Vastaavasti toivomme tietysti myös muiden seurojen jäsenten noudattavan samoja pelisääntöjä vieraillessaan meidän tukikohdassamme.