Jan Viilos on Keitele-Päijänne alueen uusi aluetoiminnanjohtaja

26.2.2024

Jan Viilos on alueemme uusi aluetoiminnanjohtaja. Näin Jan esittelee itsensä:

“Olen Viiloksen Jan Keski-Suomesta, Laukaasta ja olen tullut valituksi jatkamaan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n aluetoiminnanjohtajan arvokasta työtä. Aikaisemmin tehtävää on hoitanut ansioituneesti Ismo Glans, Ismon siirtyessä viettämään ansaittuja eläkepäiviä on "viestikapula" siirtynyt seuraavalle. Kyseinen veneilyjärjestö ja Ismokin ovat tulleet minulle tutuiksi matkan varrella ja olenpa saanut osallistua pari kertaa Keitele-Päijänne Talvipäiviinkin.

Entä kuka olen.. moni minut varmaan tuntee ja tietää, sekä veneemme m/s Fannyn Kymijoen vesistössä tunnistaa, mutta niille joille olen tuntemattomampi haluan kertoa itsestäni:

Olen 52-vuotias mies Keski-Suomesta ja ikäni olen viettänyt vesistöjen äärellä veneillen. Nuoruuden kesät menivät pitkälti Päijänteen Kärkisissä, Palavaksessa isovanhempien mökillä veneillen ja vesihiihtäen. Armeijan kävin Korialla, jossa toimin mm. syöksyveneen kuljettajana.

Taskustani löytyvät kansainvälinen huviveneenkuljettajan lupakirja sekä Trafin myöntämä pätevyyskirja Kuljettaja, joka oikeuttaa toimimaan pienen matkustaja-aluksen päällikkönä.

Olen työskennellyt mm. Jyväskylän kaupungilla katu- ja satamamestarina ja vastannut 10 vuotta kaupungin satamista ja venepaikoista. Tuona aikana olen osallistunut mm. Lutakon ja Korpilahden satamien kehittämishankkeisiin. Viimeiset kuusi vuotta olen vetänyt Laukaan kunnan yhdyskuntatekniikan tulosyksikköä ja tällä hetkellä on meneillään mm. Laukaan sataman kehittämishanke.

Veneilyyn liittyviä luottamustehtäviä minulla on ollut vuosien varrella useita, mm. JVS:n hallituksessa, JVS:n veneilytoimikunnan pj:na, PäijännePurjehdus organisaatiossa mm. turvallisuuspäällikkönä ja Jyväskylän järvipelastajien hallituksessa pari vuotta. Suomen Vesitiet ry:n Laukaan kunnan edustajana toimin toistaiseksi ja nyt teidän yhdyshenkilönänne SPV ry:n aluetoiminnanjohtajana.”